streda, júna 07, 2006
Takto sa srdce nespráva
Mám rada jeden film (medzi inými). Volá sa Ruby Cairo a okrem nádherných hercov Andy Mc Dowell a Liama Neesona (happy brsdej!) je v ňom veľa fakt zaujímavých momentov.
Veľmi krátko z deja:
Mame troch detí prídu oznámiť, že jej manžel - pilot zahynul kdesi v Mexiku. Ona tam cestuje, aby ho pochovala. Stretne sa tam s ľuďmi, ktorí ju z nepochopiteľných dôvodov sledujú a nájde v jeho kancelárii kartičky športovcov so zakrúžkovanými číslami. Zistí, že sú to zašifrovené čísla účtov s vysokými obnosmi. Vyberie sa na cestu okolo sveta, aby ich našla a nadobúda podozrenie, že manžel žije. Uprostred hľadania stretáva lekára, ktorý organizuje potravinovú pomoc pre krajiny tretieho sveta a zisťuje, že popri pšenici sa prevážali aj jedy, v čom má s najväčšou pravdepodobnosťou prsty manžel. Tesne predtým, ako ho v Káhire nájde a tí, ktorí ju sledujú, ho zabijú, postupne tohoto lekára spoznáva a rodí sa čosi krásne. A vtedy hovorí vetu :
Asi by som po tom, čo som prežila, nemala mať v srdci miesto pre ďalšieho muža. Ale srdce sa tak nespráva.
Áno, srdce sa niekedy správa čudne. Bubnuje ako divé v spoločnosti človeka "ideologicky" zo všetkých strán závadného a v iných situáciách ostáva ticho. Raz búcha, inokedy nie a vieme to veru pramálo ovplyvniť. Či milujeme, alebo nie, nezáleží na logike a "správnych" životných koľajách.
Ďalší citát, tentokrát Radúzy:
Keď ide o skutočnú lásku, človeku nezáleží na tom, či ju druhá strana opätuje, pretože si proste nemôže pomôcť. Miluje, a to samo o sebe stačí.

Asi to bude tým, že srdce nemá rozum.
 
posted by A 106 at streda, júna 07, 2006 | Permalink |


4 Comments:


  • At 07 júna, 2006 18:55, Blogger Silviah

    Samo osebe to nikdy nestačí. Len na to človek príde obyčajne príliš neskoro.

     
  • At 07 júna, 2006 19:07, Blogger A 106

    Silvi, ako k comu.
    Ak clovek miluje a toho dotycneho nemoze MAT, nemoze s tym vela narobit. Aspon ja som zistila, ze je jednoduchsie to nechat volne plynut, ako sa tyrat bojmi proti.
    Srdce si aj tak v spravny cas pomoze same.

     
  • At 07 júna, 2006 19:29, Blogger germa

    srdce nemôže mať rozum, ale veľmi často je samé návodom k rozumu..

     
  • At 08 júna, 2006 08:48, Blogger Jara Hribiková

    Ja si zas myslím, že srdce je rozumom, očami i ušami odrazu.
    Ak by sme prestali hulákať a ticho počúvali, čo nám hovorí, predišli by sme mnohým bolestiam...